Vakinhoudelijke programma’s

Open Programs

Specialist Development Program

Ben jij senior specialist en zie je kansen in je bedrijf waarbij je je afvraagt hoe je die het beste onder de aandacht van de directie brengt? Worstel je met de balans tussen de invloed die je hebt en het mandaat waarover je beschikt? In het Specialist Development Program leer je om jouw impact op de organisatie te vergroten en de brug te slaan tussen specialist en generalist.

In veel organisaties groeit het besef dat specialistische kennis belangrijk is voor de strategische uitdagingen waar zij voor staan. Echter in de praktijk wordt op strategisch niveau onvoldoende aandacht besteedt aan ontwikkelingen die plaatsvinden in het vakgebied van specialisten. Dit maakt de organisatie kwetsbaar en kansen blijven liggen.

Leer de taal van bestuurders
Tijdens het Specialist Development Program werk je intensief samen met professionals die met vergelijkbare vragen zitten. In het programma leer je de taal en houding van bestuurders begrijpen, krijg je kennis over strategie en ontwikkel je inzicht in politiek handelen. Daarnaast ligt de nadruk op jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook bouw je een uitgebreid netwerk op vanuit verschillende disciplines.

Ontwikkeling eigen vraagstuk
In het programma is er ruimte om aan de slag te gaan met je eigen ontwikkelvraagstuk. We staan garant voor een veilige leeromgeving waarin je kunt experimenteren en jezelf ontwikkelt op een wijze die bij jou past.

Return on Education:

  • Vergroot jouw impact op de organisatie
  • Zorg dat jouw bijdrage meer gewaardeerd wordt door de directie
  • Leer jouw kennis en boodschap beter over te brengen
  • Zorg dat jouw voorstellen geïmplementeerd worden
  • Breng jezelf als specialist naar het volgende niveau

Programma
Het Specialist Development Program bestaat daarnaast uit 5 modules van gemiddeld 2 tot 2,5 dag.

Meer informatie over het Specialist Development Program?

Boek: Het nieuwe samenwerken
Van der Ploeg schreef een boek over het resultaat van zeven jaar studie, ervaring en onderzoek met leidinggevenden en vakspecialisten: Het nieuwe samenwerken: Management & vakspecialisten. Leer hier de recensie door Dr. Edgar Karssing .

 

 

  • Inhoud

  • Doelgroep

  • Faculteit & sprekers

  • Praktisch

Video