over Nyenrode

Nyenrode Business Universiteit

Over Nyenrode

Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit van Nederland. Het instituut werd  na de Tweede Wereldoorlog in 1946 opgericht door captains of industry van (voorlopers van) Nederlandse bedrijven als KLM, Philips, Akzo Nobel en Unilever. Deze band met het bedrijfsleven zit in het DNA van Nyenrode: een universiteit door en voor het bedrijfsleven. Dit betekent dat praktijkgerichtheid topprioriteit is zowel in het onderwijs als onderzoek.

Ons doel is om talentvolle mensen op te leiden en te ontwikkelen tot wereldburgers en tot de verantwoordelijke leiders van de toekomst. Onze kernwaarden zijn leadership, entrepreneurship en stewardship. Leiderschap en ondernemerschap zijn op zich niet per definitie positieve waarden, maar dienen ons inziens gekoppeld te worden aan stewardship: rekening houden met de belangen van andere stakeholders, de (natuurlijke) omgeving en toekomstige generaties.

Nyenrode Business Universiteit biedt zowel degree-onderwijs als executive education aan. Nyenrode is geaccrediteerd door EQUIS/EFMD. Onze degree-programma’s zijn geaccrediteerd door de Association of MBAs (AMBA) en het Nederlands Vlaams Accreditatie Orgaan (NVAO). Al onze Master-programma’s zijn in 2012, 2013, 2014 en 2015 Keuzegids Masters van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie gekozen tot beste Masters in Nederland. Daarnaast is Nyenrode volgens de Financial Times voor de derde keer op rij de beste in Nederland op het gebied van open executive programma’s. En is Nyenrode verkozen door de Nationale Studenten Enquete als beste universiteit van Nederland.

Nyenrode Business Universiteit is gevestigd op een 13e eeuws landgoed met kasteel in Breukelen.